ارز دیجیتال و اعلام قانونی شدن آن در ایران
به گفته مقامات مربوطه کشور از این به بعد استخراج و یا همان ماینینگ ارز دیجیتال ها مانعی ندارد و افراد میتوانند آنها را استخراج کنند.
همچنین برای واردات دستگاههای ماینینگ (استخراج) دیگر ممنوعیتی وجود نخواهد داشت.
به همین دلیل طی جلسه اخیر بانک مرکزی مکلف شد تا در عرض 3 ماه بستر لازم برای تولید ارز دیجیتال را فراهم و سهولت بخشد.
وزیر اقتصاد گفته: “پیشنویس طرح ساماندهی ارز دیجیتال در ماه پایانی سال ۹۷ در کمیسیون اقتصادی دولت تهیه و هماکنون تصویب شده که در انتظار بررسی در هیات دولت است.”
وی همچنین اضافه کرد بر اساس مصوبه کمیسیون اقتصادی دولت که اخیرا برگزار شده ماینینگ (استخراج) بهعنوان یک صنعت در ایران شناخته شده است.
دولت از این به بعد باید شرایط و ضوابط حاکم بر ارزهای دیجیتال و خصوصا بین کوین را بررسی کند.
این در حالی است که عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، دیروز بیتکوین را “فعلا” در این کشور “غیرقانونی” خوانده بود؛ او البته مشخص نکرد منظور او از غیرقانونی بودن، استخراج بوده یا معامله این رمز ارز.
آقای رحمانی فضلی گفت: “باید متناسب با آن دستورالعمل (وزارت اقتصاد) مجوز فعالیت داده شود و تا زمانی که آن دستورالعمل تهیه نشده، از نظر ما (بیتکوین) غیرقانونی است.”

بیشتر بخوانید: بیت کوین چیست؟
در این باره خبر میرسد که آقای سعید زرندی به خبرگزاری ایسنا مورخه (اول مرداد ماه) گفته: “نگاه وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که تولید نهایی این فرایند به رسمیت شناخته شود و به عنوان تولید پذیرفته شود.”
اطلاعات بیشتر
در این باره باید گفت که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران معاملات رمز ارزها همچون بیت کوین را ممنوع اعلام کرده و گفته که هیچ معامله ای بصورت ارز دیجیتالی نباید صورت بگیرد.ولی استخراج یا ماینینگ آنها بلامانع هست.
این بانک دو سال پیش (۱۳۹۶) استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای مجازی در تمام مراکز پولی و مالی ایران را ممنوع اعلام کرد.
بانک مرکزی اعلام کرده “از آنجایی که انواع ارزهای مجازی از این قابلیت برخوردار هستند که به ابزاری برای پولشویی و تامین مالی تروریسم و به طور کل، جابهجایی منابع پولی مجرمان بدل شوند، حوزه نظارت بانک مرکزی برای پیشگیری از وقوع جرائم از طریق ارزهای مجازی، موضوع ممنوعیت به کارگیری ارزهای مجازی را به بانک ها ابلاغ کرده است.”
آن دسته از موافقان رمز ارزها معتقد هستند که در شرایط سخت کنونی که با تحریم ها مواجه هستیم این نوع ارزها و تولید آن میتواند به دور زدن تحریم و بهتر کردن اقتصاد ارزی کشور کمک کند.
طی سال گذشته و با توجه به افزایش قیمت و ارزش پول های خارجی در مقابل پول ایران خیلی ها به فکر استفاده از این نوع ارزها افتاده اند چون میتوانند با توجه به اختلاف قیمت آن سود خوبی را کسب کنند.
ولی این کار یعنی استخراج ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین برق بسیار زیادی را مصرف میکند و دولت باید فکری برای این منظور بیاندیشد.
الیاس حضرتی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفته است: “مقرر شده در ساعات پیک مصرف برق، دولت سازوکاری طراحی کند که مردم با مشکل روبهرو نشوند، لذا بر این اساس دستگاههای ۳ زمانه در اختیار تولیدکنندگان ارز دیجیتال قرار میگیرد که در ساعت پیک مصرف، برق این دستگاهها خاموش میشود.”
مقالات مفید بیشتر: چگونه کسب درآمد دلاری داشته باشیم
طی سالهای اخیر این ارز با پستی و بلندی های خیلی زیادی همراه بوده.
گاهی افزایش ارزش داشته و گاهی کاهش ارزش.با افزایش و کاهش ارزش این نوع ارزهای دیجیتالی و مشخصا “بیت کوین” اشتیاق به سمتش زیاد و کم میشود.
ولی چیزی که باعث شده اخیرا اشتیاق به این سمت زیاد شود نا برابری ارزش پول ایران در برابر پولهای خارجی هست.
که با افزایش ارزش این رمز ارز و همچنین کاهش ارزش پول ملی و سود بسیاری که این وسط برای استخراج کننده ها میماند اشتیاق وافری مردم به سمتش پیدا کرده اند.
در اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی قیمت بیت کوین از ۸ هزار دلار تا نزدیکی ۲۰ هزار دلار پیش رفت؛ اما در کمتر از یک هفته قیمت آن به زیر از ۱۰ هزار دلار رسید؛ قیمت امروز بیتکوین نزدیک به ۱۰ هزار دلار است.